Varză tocată murată la borcan

de DinDragostePentruGatit in Muraturi, 30 Ian 2013 | 16424 vizualizari

 

O metodă mai comodă de pregătire a varzei murate, în cantitate mică pentru consum imediat.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg varză albă;
  • 2-3 rădăcini hrean;
  • 3-4 lg sare de murături.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză tocată murată la borcan:

Se spală, se toacă varza mărunt. 

Îmi place s-o toc cu ajutorul cuţitului, nu la răzătoare sau robot. 

Se pune într-un vas încăpător, se sărează şi se amestecă bine. 

Hreanul se curaţă, se spală şi se taie fâşii. 

Se aşează varza în borcane, intercalat cu fâşiile de hrean, se presează foarte bine.

Zeama rezultată se toarnă astfel încât să acopere varză.   

Borcanele cu varză se ţin câteva zile (3-4 zile) neacoperite, în cămară sau balcon. În acest timp e bine să se scoată gazul din interiorul vasului, eu l-am scos cu ajutorul unui pai. 

După 3-4 zile de fermentat, se închid borcanele ermetic şi se ţin la rece.  

Spor!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză tocată murată la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muraturi taranesti